MetropolMed

BARIATRISCHE CHIRURGIE

Bariatrische chirurgie is een medisch vakgebied dat zich specialiseert in chirurgie om ernstige of morbide obesitas te behandelen. Deze chirurgische procedures zijn voornamelijk gericht op het verminderen van het lichaamsgewicht en het verlichten van complicaties die verband houden met obesitas.

Obesitas is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door overmatige ophoping van lichaamsvet, wat een aanzienlijke negatieve invloed kan hebben op iemands gezondheid. Het wordt beschouwd als een groeiend wereldwijd gezondheidsprobleem en kan in verband worden gebracht met verschillende complicaties en chronische aandoeningen.

Ontdek de Vrijheid Van Een Gezonde Levensstijl Met Bariatrische Chirurgie!

Welkom in de wereld waar verandering mogelijk is! Bariatrische chirurgie is de moderne oplossing voor mensen die worstelen met obesitas en hun gezondheid en zelfvertrouwen willen herwinnen. Kies ervoor om deel uit te maken van de beweging naar een betere en gezondere toekomst!

Wat is Bariatrische Chirurgie? 

Bariatrische chirurgie is een operatie voor mensen met ernstige of morbide obesitas die er niet in zijn geslaagd om gewicht te verliezen met conventionele methoden zoals een dieet en lichaamsbeweging. Deze revolutionaire procedure verandert het spijsverteringsstelsel, waardoor gewichtsverlies wordt vergemakkelijkt en de algehele gezondheid wordt verbeterd.

Voordelen Van Bariatrische Chirurgie

1- Aanzienlijk gewichtsverlies

Bariatrische chirurgie helpt je om op een effectieve en gezonde manier gewicht te verliezen, waardoor het gemakkelijker wordt om je doelen voor gewichtsverlies te bereiken en de resultaten op de lange termijn te behouden.

2- Verbetering van obesitas

Veel patiënten ervaren een aanzienlijke verbetering of zelfs eliminatie van aandoeningen zoals diabetes type 2, slaapapneu, hoge bloeddruk en gastro-oesofageale refluxziekte.

3- Verbeterde levenskwaliteit

Na het afvallen en het verdwijnen van ziekten die met obesitas geassocieerd worden, ervaar je een aanzienlijke toename in energie, mobiliteit en gevoel van eigenwaarde.

4- Voorbereiding op een gezonde levensstijl

Bariatrische chirurgie is slechts het begin van de reis naar een gezonde levensstijl. Je krijgt ondersteuning van een toegewijd medisch team, waaronder voedingsdeskundigen en psychologen, om je te helpen gezonde keuzes te maken en de resultaten op de lange termijn te behouden.

Soorten Bariatrische Chirurgie

Er zijn verschillende soorten bariatrische chirurgie beschikbaar en ons team van specialisten zal uw geval evalueren en de meest geschikte procedure aanbevelen. Enkele van de meest voorkomende operatietypes zijn:

1- Maagverkleining :

Verandert de weg van het voedsel in de maag, wat resulteert in aanzienlijk gewichtsverlies.

2- Maagbypass

Verwijdert een deel van de maag, waardoor het vermogen om grote hoeveelheden voedsel te consumeren wordt verminderd.

3- Maagballon

Er wordt een ballon in de maag geplaatst om een vol gevoel te creëren.

4- Maagbotox

Heeft als doel de eetlust te verminderen en gewichtsverlies te vergemakkelijken.

 

Wij zijn er voor jou! Ons team van ervaren en toegewijde artsen staat klaar om je door het hele proces te begeleiden – van je eerste evaluatie en voorbereiding op de operatie, tot de postoperatieve periode en de zorg op lange termijn. We stellen een plan op maat voor je op en begeleiden je bij elke stap van deze transformatie. Stel je geluk en gezondheid niet uit! Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult en ontdek hoe bariatrische chirurgie uw leven ten goede kan veranderen. Samen bouwen we aan een nieuwe versie van jou – sterker, gezonder en gelukkiger!

 

Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak