MetropolMed

Maagballon

Gastrische ballon, ook wel intragastrische ballon genoemd, is een minimaal invasieve procedure die wordt gebruikt voor gewichtsbeheersing en gewichtsverlies bij mensen met overgewicht of obesitas. Tijdens de procedure wordt een siliconen ballon gevuld met zoutoplossing via endoscopie in de maag ingebracht en met vloeistof opgeblazen om ruimte in de maag in te nemen. De ballon beperkt de hoeveelheid voedsel die iemand kan eten en zorgt voor een vroeg verzadigd gevoel.

De voordelen van een maagballon zijn aanzienlijk gewichtsverlies, verminderde eetlust en verbeterde gewichtscontrole op korte termijn. De procedure is omkeerbaar en de ballon wordt na een jaar verwijderd. 

Het is belangrijk om te weten dat een maagballon geen permanente oplossing is voor gewichtsverlies en dat er nog steeds inspanningen nodig zijn om de bereikte resultaten te behouden. De procedure moet worden uitgevoerd onder toezicht van een specialist en maakt vaak deel uit van een breder gewichtsbeheersingsprogramma dat veranderingen in levensstijl, dieetaanpassingen en regelmatige lichaamsbeweging omvat.

Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak