MetropolMed

Gezichtslift

Naarmate we ouder worden, verliezen onze huid en weefsels op natuurlijke wijze hun elasticiteit, wat resulteert in verslapping en rimpels. Naast de natuurlijke effecten van veroudering, kunnen degenen die vaak aankomen en afvallen, kiezen voor een faceliftoperatie, ook wel "Rhytidectomie" genoemd, om een jeugdige uitstraling te krijgen.

Het doel van faceliftchirurgie is om een jongere, aangenamere gezichtscontour te creëren. De gezichtshuid wordt tijdens de operatie gelift om een gelifte, jeugdige huid met minder fijne lijntjes te krijgen.

Voor wie is Face Lift Chirurgie geschikt?

Als u boven de 40 jaar rimpels en verslapping in uw gezicht heeft, kan een facelift worden uitgevoerd. Het is mogelijk om de operatie op jongere leeftijd te ondergaan. Indien nodig kan de ingreep worden gecombineerd met een halslift. Het is ook mogelijk om tijdens deze procedure ooglidcorrecties, wenkbrauwliften en voorhoofdliften uit te voeren.

Hoe wordt een faceliftoperatie uitgevoerd?

Een facelift operatie kan uitgevoerd worden als een Mini Facelift, een Classic Face Lift of een niet-chirurgische facelift operatie.

Mini gezichtslift

Voor patiënten met milde rimpels en verslapping is een mini-facelift-operatie een optie. Kortere sneden worden gemaakt vanaf de haarlijn boven het oor of in de natuurlijke plooien rond het oor tijdens een mini-faceliftoperatie. Door deze geopende punten worden de basisweefsels rond de wangen gelift, de kaak verwijderd en het gezichtsweefsel gecorrigeerd en gevormd.

Traditionele gezichtslift

Doorgaans wordt een facelift-operatie uitgevoerd bij mensen van 40 jaar en ouder vanwege intense rimpels en verslapping. Het doel van de procedure is om de slappe huid van het bovenste deel van de mond tot het onderste deel van de ogen te corrigeren. De ingangspunten worden gecreëerd door gebruik te maken van de natuurlijke rondingen rond de voorkant van het oor en direct achter de haarlijn en dicht bij de slapen te beginnen. Om het ondervlak op te tillen en doorzakken onder de kin te voorkomen, worden incisies onder de kin gemaakt. Om het gezicht weer een jeugdige uitstraling te geven, wordt overtollige huid verwijderd en gehecht. Af en toe worden gezichtsvet en -weefsel opnieuw gevormd, zodat de huid er jonger uitziet. Dankzij deze operatie worden rimpels verzacht of geëlimineerd. De huid krijgt een jongere contour.

Wat gebeurt er na een faceliftoperatie?

  • Bij een faceliftoperatie wordt algehele anesthesie gebruikt.
  • De operatie kan 2 tot 5 uur duren.
  • Na de operatie blijft de patiënt een nacht in het ziekenhuis.
  • Normaal gesproken duurt het herstel ongeveer 2 weken.
  • Steken worden binnen 5 tot 10 dagen na de operatie verwijderd.
Onze behandelingen
Behandelingen in de ziekenhuizen van onze partners

Neem contact met ons op

    Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak