MetropolMed

Haartransplantatie voor vrouwen

Haaruitval is een probleem dat zowel vrouwen als mannen treft. Het is algemeen bekend dat een van de belangrijkste factoren verband houdt met voeding en hormonen. Voor verdere diagnose en om de oorzaak te achterhalen, moeten speciale tests bij de patiënt worden uitgevoerd.

Desalniettemin kan haartransplantatie met succes worden toegepast bij vrouwelijke patiënten. Zelfs als het haarverlies bij een vrouw anders verloopt dan bij mannen, zullen dezelfde methoden nog steeds tot succesvolle resultaten leiden.

Haaruitval bij vrouwen wordt op verschillende manieren gezien. Met de Ludwig-classificatie wordt haaruitval bij vrouwen als volgt geclassificeerd:

  • Type 1 : Omdat haaruitval laag is, is verlies nauwelijks merkbaar. De meeste vervelling vindt plaats aan de boven- en voorkant van het hoofd.
  • Type 2 : In dit stadium kan een haartransplantatie worden uitgevoerd, afhankelijk van de intensiteit van de vervelling en de grootte van het aangetaste gebied.
  • Type 3 : Het haar is dun en de gebieden waar uitval optreedt, kunnen in dit stadium duidelijk worden geïdentificeerd. Het afstoten kan in de loop van de tijd toenemen en zich verspreiden naar alle delen van het hoofd.

Vrouwen die last hebben van haaruitval komen in de meeste gevallen in aanmerking voor haartransplantatie omdat ze een gezond donorgebied hebben. Succesvolle resultaten worden behaald wanneer een ervaren team de operatie uitvoert in een goed geoutilleerde kliniek.

Valt het op dat er bij een vrouw een haartransplantatie is gedaan?

Het kan tot twee maanden duren voordat de roodheid verdwijnt bij mensen met een zeer lichte huidskleur na de haartransplantatieprocedure. Littekens van de procedure verliezen meestal binnen twee weken hun helderheid.

De ongeschoren haartransplantatiemethode stelt de patiënt in staat om de volgende dag terug te keren naar het normale leven.

Onze behandelingen
Behandelingen in de ziekenhuizen van onze partners

Neem contact met ons op

    Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak