MetropolMed

Haartransplantatie

Haartransplantatie in Istanbul

Elk jaar bezoeken duizenden mensen Turkije voor haartransplantatie. Als Metropolmed bieden we een ervaren zorgteam en geavanceerde technologie samen zodat u het best mogelijke resultaat uit haartransplantatie kunt halen. Wij helpen u tijdens uw hele reis vanaf de dag dat u aankomt tot de laatste dag dat u vertrekt.

Snelle feiten

Gemiddelde verblijfsduur : 2 dag
Verdoving : Plaatselijke verdoving

Haartransplantatie technologie

Methoden die we gebruiken: Direct Hair Implementation (DHI) en Sapphire Follicular Unit Extraction (FUE)

Mix haartransplantatie

Een haartransplantatie heeft de voorkeur van mannen die last hebben van haaruitval, dunner wordend haar, kaalheid en een smaller wordend voorhoofd.

De meest gebruikte methoden van haartransplantatie zijn Sapphire FUE en DHI. Haartransplantatiecentra zullen de behoeften van patiënten evalueren en beslissen welke methode voor hen het beste is. Vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt. Voor personen met een aanzienlijke kale plek of dunner wordend haar kan de "MIX-methode" worden gebruikt om optimale resultaten te bereiken.

Een van de meest gebruikte haartransplantatietechnieken is FUE. De achterkant van het hoofd wordt geselecteerd als donorgebied nadat een arts een beoordeling heeft gemaakt, en het wordt zeer kort geschoren om een succesvolle en moeiteloze verwijdering van de wortels te garanderen. In de volgende stap wordt elke wortel uit het donorgebied gehaald. Nadat het kanaal is geopend, kan het gebied worden voorbereid waar de wortels zullen worden geplant. Deze methode is het meest geschikt voor mensen met brede kaalheid.

Sapphire FUE daarentegen is begonnen de FUE-methode te vervangen. Bij de FUE-methode worden metalen gereedschappen gebruikt voor het kanaalproces, terwijl bij het Sapphire FUE-proces saffierglasbladen worden gebruikt, dit zijn edelmetalen. Met Sapphire FUE genezen de wonden sneller en krijgen de haarzakjes een natuurlijker uiterlijk dankzij de driehoekige prismapunten van de saffierbladen.

DHI is de nieuwste en meest populaire methode. Bij de DHI-methode wordt kanaalopening niet uitgevoerd. De wortels die met een "Micro Motor" uit het donorgebied worden gehaald, worden in speciale pennen geplaatst, "Implanter Pen" genaamd, en deze pennen transplanteren de haarzakjes direct onder de huid. Als gevolg hiervan zijn er geen steken of incisies. Het genezingsproces wordt versneld wanneer er minimale schade en bloeding is.

Wat is de MIX-methode? Hoe is het ontwikkeld?

Voor haartransplantaties moeten de meeste aanvragers kiezen tussen twee methoden. Door twee verschillende methoden te gebruiken in plaats van één voor haaruitval, wordt maximaal succes bereikt in gevallen waarin dunner worden zowel in het behaarde gebied als in het grote kalende gebied. Bij de MIX-techniek worden twee verschillende technieken samen gebruikt, zoals Sapphire FUE en DHI. De DHI-techniek wordt gebruikt voor dunner wordende behaarde gebieden en Sapphire FUE voor grote kale gebieden bij haartransplantaties met behulp van de MIX-techniek. Met de MIX Techniek, de meest actuele en nieuwste haartransplantatietechniek, kunnen succesvolle resultaten behaald worden.

Wanneer werd de MIX-methode ontdekt? Waar wordt het gedaan?

MIX Technique is de afgelopen drie jaar toegepast in een beperkt aantal klinieken in Istanbul, waaronder Metropolmed.

Stappen voor haartransplantatie

 1. Planning :Om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt voor een haartransplantatie, beoordeelt de arts uw algemene gezondheidstoestand. Om te bepalen hoeveel follikels u nodig heeft, evalueren we uw kaalheidspatroon. Onze arts zal dan de beste methode voor uw situatie voorstellen.
 2. Operatie : Het duurt meestal ongeveer 6-8 uur voordat de haartransplantatie plaatsvindt, afhankelijk van uw specifieke aandoening. In het donorgebied wordt uw haar kort geknipt om de follikels beter te kunnen bereiken en worden er transplantaten verwijderd zodat deze naar het doelgebied kunnen worden getransplanteerd.
 3. Herstel : Ons team zal u de dag na uw operatie voorzien van uw eerste wasbeurt en verzorging. Een jaar lang zal uw Aftercare Specialist regelmatig contact met u opnemen om uw vragen en behoeften op te volgen en u alle nodige informatie en verzorgingsinstructies voor uw haar te geven.

Nieuwste haartransplantatie methode in 2022

Vandaag, in 2022, zijn de nieuwste methoden voor haartransplantatie Follicular Unit Extraction (FUE) en Direct Hair Transplantation (DHI). Bovendien worden sommige haartransplantatiemethoden niet algemeen toegepast omdat ze meer interventies, complexiteit en een langere hersteltijd vereisen. Laten we deze twee nieuwste technieken even bekijken.

Sapphire Follicular Unit Extraction (FUE)

Bij deze methode worden de haren één voor één verwijderd uit het donorgebied met behulp van een holle naald met een diameter van 0,6 tot 0,9 mm die wordt aangedreven door een micromotor. U-vormige kanalen worden geopend. De saffier FUE-haartransplantatiemethode wijkt af van de standaard FUE-techniek, omdat het gaat om het gebruik van saffierbladen met een grootte variërend van 0,8 tot 1,5 mm, waardoor V-vormige incisies ontstaan die meer haardichtheid geven. Tussen het effect van deze minder invasieve incisies en snellere hersteltijden, is dit proces erg handig bij het werken met kleinere gebieden terwijl het in staat is om tot 6000+ grafts in één sessie te transplanteren.

Directe Haartransplantatie (DHI)

Directe haartransplantatie is een moderne haartransplantatiemethode die geen voorafgaande sneden vereist, aangezien de geëxtraheerde follikels direct op de gewenste plaatsen worden gemonteerd. Met behulp van Coi Pen, een implantatietool, worden extractie en insertie in één naadloze procedure bereikt. De minimale incisie en littekens van het DHI-systeem zorgen voor een snelle verjonging. Het is ideaal voor het behandelen van kleinere gebieden en biedt plaats aan maximaal 4.000 grafts tijdens één sessie.

Mix Haartransplantatie (Sapphire FUE + DHI)

De Mix Haartransplantatie is onze meest gepersonaliseerde aanpak die de Sapphire FUE- en DHI-methoden combineert. De laatste stelt ons in staat om te werken in gebieden met haaruitval, terwijl de eerste het beste werkt in grotere, vrijwel kale zones. Door de twee behandelingen te combineren, kunnen we het aantal grafts maximaliseren zonder de bestaande follikels te beïnvloeden.

Onze behandelingen
Behandelingen in de ziekenhuizen van onze partners

Neem contact met ons op

  Veel Gestelde Vragen

  Hoe lang na de haartransplantatie kan ik geknipt worden?

  Het is mogelijk om minimaal 1 maand na de haartransplantatie te worden geknipt in het gebied waar de haarfollikel is genomen en in het gebied waar de haartransplantatie ongeveer 6 maanden later is uitgevoerd. Het is prima om het haar met een schaar in te korten.

  Wanneer zal het getransplanteerde haar groeien?

  Uw nieuwe haar, dat binnen 4-5 maanden na de operatie begint te groeien, zal tegen het einde van ongeveer een jaar volgroeid zijn.

  Hoeveel uur duurt het haartransplantatie proces?

  De operatie duurt ongeveer 6-8 uur.

  Waar moet ik op letten na de haartransplantatie?

  Na de haartransplantatie dient u met een speciaal kussen te slapen en situaties zoals krabben en wrijven te vermijden. Een maand moet worden vermeden tegen het risico van infectie van plaatsen zoals hamam, sauna, zwembad, zwemmen. Het moet absoluut worden beschermd tegen zonlicht.

  Zijn er bepaalde leeftijdscriteria voor haartransplantatie?

  Nee. Iedereen met haaruitval kan een haartransplantatie ondergaan zonder leeftijdscriterium.

  Kan getransplanteerd haar uitvallen?

  Bij het haartransplantatieproces wordt het getransplanteerde haar uit resistente gebieden gehaald, zodat er geen haaruitval meer is. Na het ervaren en te verwachten haarverlies in de eerste maand zal er weer nieuw haar gaan groeien.

  Kan ik mijn nieuwe haar verven of knippen?

  Ja. U kunt allerlei knip- en verf bewerkingen uitvoeren op uw nieuw groeiende haar.

  Waar moet ik op letten voordat ik een haartransplantatie ondergaan?

  Net als bij andere cosmetische ingrepen mogen voorafgaand aan de haartransplantatie geen bloedverdunners worden ingenomen. Als u een geneesmiddel heeft dat continu wordt gebruikt, moet u dit aan uw arts vertellen. Vóór de operatie is het noodzakelijk om de inname van koffie, sigaretten en alcohol te vermijden en te luisteren naar de informatie en het advies van de arts.

  Is haartransplantatie een pijnlijke ingreep?

  Omdat het wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, wordt alleen het behandelde gebied verdoofd, zodat de persoon geen pijn voelt.

  Is het mogelijk om haar te verliezen na de haartransplantatie?

  Er treedt geen haaruitval op na een bepaalde verwachte periode van 2-6 weken.

  Is haartransplantatie schadelijk voor de gezondheid?

  Haartransplantatie is niet schadelijk.

  Kan de haartransplantatie herhaald worden? Kan het voor de tweede keer worden aangevraagd?

  Het is mogelijk om twee keer een haartransplantatie uit te voeren.

  Is een haartransplantatie procedure een permanente oplossing voor het proces?

  Mensen met dunner wordend of kalend haar kunnen baat hebben bij haartransplantaties, dit zijn natuurlijke en permanente oplossingen.

  Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak