MetropolMed

Halslift

Naast het voorkomen van tekenen van veroudering in de kaaklijn en hals, vermindert een halslift het uiterlijk veroorzaakt door verschillende factoren.

Een operatie om de nek te liften, ook wel een lagere facelift genoemd, voorkomt tekenen van veroudering in de kaaklijn en nek en vermindert ongewenste verschijningen veroorzaakt door verschillende factoren zoals zwaartekracht, schade door de zon, roken en stress.

Naast een halslift zijn er andere verjongingsoperaties zoals wenkbrauwlifting, ooglidcorrectie, vetoverdracht en correctie van hangende of fronsende wenkbrauwen.

Hoe wordt een halslift uitgevoerd?

Er zijn twee soorten halsliftoperaties: algehele anesthesie en lokale anesthesie. Met algemene anesthesie wordt de patiënt tijdens de procedure in slaap en comfortabel gehouden. De nekspieren worden aangespannen, de incisies worden gesloten nadat overtollige huid en vet zijn verwijderd. Met lokale anesthesie wordt de patiënt tijdens de procedure wakker en comfortabel gehouden. Er worden kleine incisies gemaakt rond het oor, achter en onder de kin.

Het is ook mogelijk om niet-chirurgische verjongingsbehandelingen toe te passen als alternatief voor een halsliftoperatie. Het levert echter niet dezelfde resultaten op als een halsliftoperatie, maar vertraagt deze periode alleen maar. Bovendien kan het worden gebruikt als aanvulling op een halsliftoperatie.

Wat gebeurt er na een halsliftoperatie?

  • De patiënt wordt na de operatie 1 nacht onder toezicht van artsen in het ziekenhuis gehouden.
  • Na de operatie kan de patiënt spanning in het nekgebied voelen, de pijn is meestal op een niveau dat geen ongemak veroorzaakt.
  • Blauwe plekken en pijn verdwijnen na twee weken. Het kan echter ongeveer drie maanden duren voordat de zwelling afneemt.
  • Er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om de eerste weken, die cruciaal zijn in het genezingsproces, niet zwaar te tillen. Deze waarschuwing geldt ook voor kinderen en huisdieren.
Onze behandelingen
Behandelingen in de ziekenhuizen van onze partners

Neem contact met ons op

    Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak