MetropolMed

Pijnloze Haartransplantatie

Aangezien het verwijderen en overbrengen van haarzakjes een chirurgische ingreep vereist, is een van de meest zorgwekkende problemen voor patiënten die een haartransplantatie willen ondergaan de pijn die tijdens en na de procedure wordt gevoeld.

Het zou nuttig zijn om de stadia van het haartransplantatie proces te bespreken voordat we de pijn aanpakken die zorgen baart:

 1. Plaatselijke verdovingsfase (de fase waarin de pijn het meest wordt gevoeld)
 2. Het verwijderen van haarzakjes uit het donorgebied
 3. Creatie van het gebied waar de haarzakjes worden overgebracht
 4. Plaatsing van haarzakjes (plaatselijke verdoving wordt toegepast op het ontvangende gebied)

Veel patiënten die bang zijn voor de pijn die gepaard gaat met haartransplantatie, willen meer weten over de anesthesie die tijdens de procedure wordt gebruikt. De gebieden waar lokale anesthesie wordt gebruikt, zijn verdoofd zodat patiënten geen ongemak voelen tijdens hun procedure, die vaak 6-8 uur duurt. Hoewel een toepassing van anesthesie gedurende 15 minuten de meeste pijngevoelens kan elimineren, kan er gedurende 1-2 dagen daarna enig licht ongemak aanwezig zijn en dit kan worden voorkomen met bepaalde medicijnen.

Het doel van een pijnloze haartransplantatie is om de pijn veroorzaakt door de naalden volledig te elimineren tijdens de stadia waarin lokale anesthesie wordt toegepast.

Een comfortabele anesthesie-ervaring: naaldloze anesthesie

Er zijn aanzienlijke technologische vorderingen gemaakt in haartransplantatieoperaties met nieuwe technologische hulpmiddelen en methoden. Patiënten met naaldfobie voelen zich ook ongemakkelijk bij de klassiek toegepaste lokale anesthesieprocedure. Er zijn een aantal ontwikkelde landen die naaldloze anesthesie gebruiken om de angst van patiënten over de naalden die bij anesthesie zullen worden gebruikt, te verminderen. Deze methode vermindert niet alleen de angst van patiënten, maar maakt haartransplantatie ook gemakkelijker voor artsen.

Bij naaldloze anesthesie wordt een hogedrukspuit met anesthetica gebruikt om het gebied te verdoven.

Zenuwen worden geblokkeerd en het gevoel van pijn wordt voorkomen wanneer anesthetica zich in het weefsel verspreiden.

Toepassing die het gevoel van pijn elimineert: verdoofde haartransplantatie

De verdoofde haartransplantatiemethode heeft vaak de voorkeur van mensen met kaalheidsproblemen. Sedatie is een anesthesiemethode die vaak wordt gebruikt bij chirurgische ingrepen. De sedatiemethode, die een veel comfortabelere toepassing van lokale anesthesie biedt, elimineert het pijngevoel tijdens haartransplantatie.

Over het algemeen heeft sedatie de voorkeur voor haartransplantatie procedures om de volgende redenen:

 • Angst voor naalden
 • Een angststoornis hebben
 • Zeer lage pijndrempel,
 • Having heart and/or blood pressure disease,
 • Bezorgdheid over de haartransplantatie procedure.

Hoe wordt sedatie toegepast bij haartransplantatie?

Als eerste stap bepaalt de arts of de patiënt geschikt is voor sedatie. Een medicijn wordt intraveneus toegediend door de arts om het bewustzijn van de patiënt duidelijk te kalmeren. Door gebruik te maken van sedatie voelt de patiënt niet dat de naalden worden toegediend voor lokale anesthesie en kan de anesthesie daardoor comfortabel worden uitgevoerd. Patiënten die van plan zijn sedatie te ondergaan, wordt geadviseerd om minimaal 2-3 uur voor de ingreep te stoppen met eten en drinken.

Onze behandelingen
Behandelingen in de ziekenhuizen van onze partners

Neem contact met ons op

  Vul Het Formulier in Voor Een Snelle Afspraak